Laat los, groei en geniet

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 14:15

Om te groeien moet je je schuldig maken. Je zult altijd fouten maken of het in andermans ogen verkeerd doen. Maar als jij je verantwoordelijk blijft voelen voor andermans levens naast dat van jou, laat je jezelf in de steek en ontzeg je jezelf potentieel. Je kunt niet dragen wat niet van jou is en bent per definitie niet verantwoordelijk voor het geluk van de ander.

Als jij loslaat wat niet van jou is, zul je je schuldig kunnen gaan voelen, wellicht zelfs egoïstisch, want je lijkt het niet zo zwaar te hebben in vergelijking met anderen. Echter is het in werkelijkheid zo dat loslaten voor meer lichtheid zorgt. En wanneer jij in die lichtheid jouw vrijheid kunt ervaren zul je dingen gaan doen die jij echt leuk vindt. Je laat dan aan anderen zien dat het voor iedereen mogelijk is en toegestaan is om voor zichzelf te kiezen.  

Dus: volg jouw weg en doe vooral wat jíj leuk vindt, ook als je misschien denkt dat dat door anderen vreemd bevonden kan worden of afgekeurd kan worden. Het maakt namelijk niet uit wat anderen van je vinden. We kunnen nooit iedereen tevreden stellen en dat hoeft ook niet.

 

Bron: De Fontein, Els van Steijn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.